A new Partnership on Research and Innovation in the Mediterranean Area (PRIMA) will develop much-needed solutions for a more sustainable management of water and agro-food systems

. The main objective of the ten-year initiative (2018 – 2028), which is partly funded by EU's research and innovation programme Horizon 2020, is to devise new R&I approaches to improve water availability and sustainable agriculture production in a region heavily distressed by climate change, urbanization and population growth.

The partnership currently consists of 19 participating countries: Algeria, Croatia, Cyprus, Egypt, France, Germany, Greece, Israel, Italy, Jordan, Lebanon, Luxembourg, Malta, Morocco, Portugal, Slovenia, Spain, Tunisia and Turkey. As the initiative is evolving over time, more participants, from both EU and non-EU countries, are expected to follow.

The partnership will be financed through a combination of funding from participating countries (currently €274 million), and a €220 million contribution from the EU through Horizon 2020, its research and innovation funding programme (2014 – 2020).

For more information:

أنت هنا: الرئيسية يدعوكم مكتب العلاقات الدولية للحصول على دعم المشروعات الجديدة من الاتحاد الأوروبي "بريما"